T: 01 200 94 22 | E: info@ztr.si

Vinarium – pogled na vinorodno območje Lendave

10.11.2020

Z najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji smo se tokrat ozrli po tradiciji lendavskega vinogradništva in vinarstva – vinsko kapljico vinarjev smo »oplemenitili« še z digitalno različico in naše vinarje ter vinogradnike predstavili skozi video predstavitve na spletu.

Martinovo, ki ga sicer na lendavskem koncu slavimo s tradicionalnimi prireditvami, pohodi, krsti mošta in zabavnimi dogodki na vinorodnem območju Lendavskih goric, ki prav v tem času očarajo z barvitim ozadjem jesenske kulise, je letos zaznamovano vse prej kot tradicionalno. Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki je v začetku septembra praznovala petletnico delovanja, te dni zaradi protikoronskih ukrepov sameva, kljub temu, da bi se prav v tem času na lokaciji odvijali dogodki, posvečeni času Martinovanja. V Zavodu za turizem in razvoj Lendava so zato pozvali vinarje in vinogradnike z lendavskega vinorodnega območja k sodelovanju v promocijski kampanji vinsko-turistične ceste.

V promocijski kampanji je bilo ustvarjenih deset videoposnetkov, ki predstavljajo posamične vinarje v njihovem domačem okolišu: Vino Kelenc, Vina Magdič, Vina Kleiderman, Vina Smej, Hiša vina Cuk, Zoknjak Winery, Galwine, Rozmanwine, Lendwines in Vina Krampač. Posamični videi se bodo tako dnevno objavljali na spletnih straneh in socialnih omrežjih Vinarium Lendava ter ostalih turistično-promocijskih kanalih Lendave.

Vabimo vas, da si ogledate zgodbo lendavske vinsko-turistične ceste skozi omenjene predstavitve vinarjev, ki prav v tem času očara z barvitim ozadjem jesenske kulise!

Videi so dostopni na povezavi: https://www.facebook.com/vinariumlendava

(Visited 15 times, 1 visits today)

Copyright © ZTR 2021, All Rights Reserved.