T: 01 200 94 22 | E: info@ztr.si

Ponudimo (tudi) gostom tisto, kar jemo doma

23.02.2021

V letošnjem letu Slovenija nosi prestižni naziv Evropska gastronomska regija (EGR), katerega osrednji poudarek je na edinstveni kulinarični kulturi, izobraževanju za bolj zdravo in sonaravno življenje ter spodbujanju inovativnosti v gastronomiji.

Tudi v občini Lendava, ki ima bogato gastronomsko tradicijo, med drugim pa tudi uveljavljene kulinarične prireditve, se pridružujemo aktivnostim Evropske gastronomske regije v letu 2021. Kljub temu, da minulo leto zaradi zdravstvenih razmer ni bilo prijazno do organizatorjev kulinaričnih prireditev, različnih ponudnikov, pa tudi ne do gostiln in restavracij, omenjeni naziv vsekakor nosi možnosti in priložnosti prav za vse.

V naši občini premoremo pestro paleto jedi, ki smo jih morda že pozabili in bi jih lahko znova obudili v novi preobleki; različna društva in organizatorji pripravljajo številne manjše in velike kulinarične dogodke, med katerimi je gotovo najbolj prepoznaven Festival Vinarium; imamo tudi številne ponudnike lokalnih pridelkov in izdelkov. Priložnosti na omenjenih področjih je še veliko, zato bomo v tem letu pomagali pri udejanjanju naslednjih izzivov:

  • Zagotoviti večjo prepoznavnost in kontinuiteto lokalne kulinarike.
  • Privabiti več obiskovalcev tudi na manjše prireditve.
  • Pomagati lokalnim ponudnikom in pridelovalcem.
  • Ponuditi obiskovalcem in turistom, ki obiščejo naš kraj – samo lokacijo stolpa Vinarium letno obišče 90.000 ljudi – tiste jedi, ki jih pripravljamo doma.

Gastronomija je eden ključnih elementov turistične ponudbe in veliko pripomore k promociji, prepoznavnosti našega kraja in turizma. Tako bomo med drugim z gastronomskim vodnikom, delavnicami za ponudnike, promocijo kulinaričnih dogodkov ter s skupnim nastopom in marketingom zagotovili prepoznavnost in kontinuiteto lokalnih jedi.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Copyright © ZTR 2021, All Rights Reserved.